παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Αίτημα για απαγόρευση εισαγωγής ρολογιών της Apple στις ΗΠΑ

Ο κατασκευαστής ιατρικών συσκευών Masimo κατηγόρησε τη μάρκα Apple ότι αντιγράφει τις τεχνολογίες της για τη μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα για το συνδεδεμένο ρολόι της.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (USITC) εξέδωσε «εντολή περιορισμένου αποκλεισμού» για τα εν λόγω μοντέλα. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ εντός 60 ημερών εκτός εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιταχθεί.

ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ

Η Masimo δεν διευκρίνισε ποια μοντέλα επηρεάστηκαν από αυτή την απόφαση. Η εταιρεία, η οποία υπέβαλε καταγγελία κατά της Apple στην USITC το 2021, ισχυρίστηκε ότι το Apple Watch 6, το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 και ήταν το πρώτο μοντέλο με λειτουργία μέτρησης των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, αντέγραψε ένα από τα πατενταρισμένα με βάση το φως. τεχνολογίες.

«Η απόφαση της USITC στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ακόμη και η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Masimo, Joe Kiani.

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, κατηγορώντας τον κατασκευαστή ότι «προσπαθεί να αρνηθεί σε εκατομμύρια Αμερικανούς καταναλωτές την πρόσβαση σε ένα προϊόν που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή τους».

Η Apple κυκλοφόρησε την ένατη έκδοση του συνδεδεμένου ρολογιού της τον Σεπτέμβριο. Τα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων ρολογιών, σχεδιάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Τα εργοστάσια παραγωγής ανήκουν σε υπεργολάβους. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn.

Πηγή: Πρακτορείο Bizim

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *