παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Αγωγή ανταγωνισμού κατά της Google: Ο CEO κατέθεσε στο δικαστήριο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Google, Sundar Pichai, κατέθεσε στη μεγαλύτερη υπόθεση «αντιμονοπωλιακής φύσεως» των τελευταίων 25 ετών, που κατατέθηκε κατά της Google από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στα γραφεία των γενικών εισαγγελέων 8 διαφορετικών πολιτειών, με την αιτιολογία ότι εμπλέκεται σε μονοπώληση .

Οι δικηγόροι της Google κάλεσαν τον Pichai ως μάρτυρα την όγδοη εβδομάδα της δίκης.

Στην κατάθεσή του στην ακρόαση στην Ουάσιγκτον, ο Pichai εξήγησε πώς οι επενδύσεις στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Google Chrome επιταχύνουν τις εμπειρίες των χρηστών και τους κατευθύνουν να κάνουν περισσότερες αναζητήσεις στο Google.

Δηλώνοντας ότι η κυριαρχία της Google ως μηχανή αναζήτησης είναι το αποτέλεσμα της καινοτομίας και της επένδυσης της εταιρείας στο Chrome, ο Pichai δήλωσε ότι συνειδητοποίησαν νωρίς ότι τα προγράμματα περιήγησης είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση των ανθρώπων στο διαδίκτυο.

Ο Pichai σημείωσε ότι η Google έχει κάνει τη μηχανή αναζήτησής της μέρος του Chrome, προσφέροντας στους χρήστες ένα σχέδιο που δημιουργεί περισσότερο χώρο για αποτελέσματα αναζήτησης και περιεχόμενο ιστού σε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Εξηγώντας πώς τα προϊόντα της Google, συμπεριλαμβανομένων των Chrome και Android, έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό στον κλάδο, ο Pichai είπε ότι το Chrome, που κυκλοφόρησε το 2008, προκαλεί το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Microsoft, Internet Explorer και προσφέρει στους χρήστες καλύτερη εμπειρία.

Ο Pichai επιβεβαίωσε ότι πλήρωσαν για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, επισημαίνοντας τη σημασία του να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για την αύξηση της χρήσης προϊόντων και υπηρεσιών Google.

Σχετικά με τη συμφωνία η Google να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Apple Safari, ο Pichai δήλωσε ότι διευκολύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της εταιρείας.

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 26,3 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ

Στη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της υπόθεσης, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Google Prabhakar Raghavan δήλωσε ότι η Google πλήρωσε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε κινητά τηλέφωνα και προγράμματα περιήγησης ιστού το 2021.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, αναφέρθηκε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πληρωμής έγινε στην Apple.

Στις ειδήσεις των New York Times για το θέμα, σημειώθηκε ότι περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν στην Apple προκειμένου η Google να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα iPhone.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΣ» ΚΑΤΑ GOOGLE ΚΑΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 24 Ιανουαρίου ότι κατατέθηκε αγωγή κατά της Google με τους γενικούς εισαγγελείς των πολιτειών Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσεϊ, Νέα Υόρκη, Ρόουντ Άιλαντ, Τενεσί και Βιρτζίνια.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι η εταιρεία μονοπωλούσε πολλά προϊόντα τεχνολογίας ψηφιακής διαφήμισης και ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποίησε αντιανταγωνιστικές, αποκλειστικές και παράνομες μεθόδους για να εξαλείψει ή να μειώσει σοβαρά τυχόν απειλές για την κυριαρχία της Google στον κλάδο.

Οι ακροάσεις της υπόθεσης, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη «αντιμονοπωλιακή» υπόθεση του τελευταίου τετάρτου αιώνα μετά την υπόθεση που σχηματίστηκε κατά της Microsoft στις ΗΠΑ το 1998, ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *