παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Απόφαση της ΕΕ από το Meta: Επιλογή μέλους χωρίς διαφημίσεις για Facebook και Instagram

Η Meta, η οποία περιλαμβάνει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε ότι στους χρήστες στην Ευρώπη θα προσφέρεται μια μηνιαία επιλογή συνδρομής για πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι θα προσφερθεί νέα επιλογή συνδρομής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς στην Ευρώπη.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι τον Νοέμβριο, οι χρήστες του Facebook ή του Instagram σε αυτές τις περιοχές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εξατομικευμένες υπηρεσίες δωρεάν με διαφημίσεις ή να εγγραφούν σε αποκλεισμό διαφημίσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα στοιχεία των χρηστών δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφήμιση εάν εγγραφούν και η συνδρομή θα είναι 9,99 ευρώ μηνιαίως μέσω web ή 12,99 ευρώ μηνιαίως μέσω λειτουργικών κινητών iOS και Android.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΜΕΤΑ

Τα έσοδα της Meta αυξήθηκαν στα 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Τα έσοδα της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2023 αυξήθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία κέρδισε 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα την ίδια περίοδο του 2022.

Τα καθαρά κέρδη της Meta αυξήθηκαν κατά 164% στα 11,6 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Το κέρδος ανά μετοχή της εταιρείας, που ήταν 1,64 δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022, έφτασε τα 4,39 δολάρια την ίδια περίοδο φέτος.

Ο αριθμός των καθημερινών και μηνιαίων ενεργών χρηστών του Facebook υπό την ομπρέλα του Meta συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο αριθμός των καθημερινών ενεργών χρηστών του Facebook αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση από τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τα 2,09 δισεκατομμύρια. Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατά 3% την ίδια περίοδο, φτάνοντας τα 3,05 δισεκατομμύρια.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *