παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Αυτή τη φορά ο ισραηλινός στρατός χτύπησε την περιοχή γύρω από το σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα: Τουλάχιστον 5 νεκροί

Αυτή τη φορά, ο ισραηλινός στρατός στόχευσε την περιοχή γύρω από το σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο WAFA, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων Al-Shati στα δυτικά της πόλης της Γάζας.

Στην επίθεση, στόχος ήταν και το περιβάλλον του σχολείου Abu Asi της UNRWA, όπου βρέθηκαν καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από την ισραηλινή επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ενώ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, ως απάντηση στις «συνεχείς παραβιάσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και των ιερών αξιών τους, ιδιαίτερα του τζαμιού Al-Aqsa. ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έντονο αεροπορικό βομβαρδισμό στη Λωρίδα της Γάζας», ξεκίνησε.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 315 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας από τις 31 Οκτωβρίου αυξήθηκε σε 17.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari σημείωσε ότι υπάρχουν 240 Ισραηλινοί κρατούμενοι στα χέρια των Ταξιαρχιών al-Qassam στη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι 8.796 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.648 παιδιά και 2.290 γυναίκες, σκοτώθηκαν και 22.219 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

Στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκαν 130 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου 2 χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να επεκτείνει περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα στις 26 Οκτωβρίου και αύξησε περαιτέρω τη δόση των αεροπορικών επιδρομών.

Το Ισραήλ, που δεν δίστασε να χτυπήσει κέντρα υγείας στη Γάζα όπου βρίσκονταν χιλιάδες τραυματίες και άμαχοι, στόχευσε και το Νοσοκομείο Σίφα, τη μεγαλύτερη υγειονομική εγκατάσταση.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 48 μέλη της Χεζμπολάχ και 4 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *