παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Δήλωση του Αραβικού Συνδέσμου σχετικά με την έκκληση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Στη γραπτή του δήλωση, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Abu Gheit, δήλωσε ότι το γεγονός ότι 120 χώρες ψήφισαν ναι στην απόφαση δείχνει ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η υιοθέτηση παρόμοιας απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ) εμποδίστηκε από το δικαίωμα αρνησικυρίας, ο Abu Gayt δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα έδειξε την αληθινή της βούληση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανεξάρτητα από αυτήν την αρχή.

Ο Abu Ghait τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση θα πρέπει να μετατραπεί σε διπλωματική εκστρατεία προκειμένου το Ισραήλ να σταματήσει τις βίαιες επιθέσεις του στη Γάζα και να ανοίξει διαδρόμους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από την Ιορδανία και το οποίο συμπαρουσιάστηκε από σχεδόν 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ψηφίστηκε χθες στην Ειδική Έκτακτη Παλαιστίνη σύνοδο της 193μελούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η απόφαση έγινε δεκτή με 120 ψήφους έναντι 45 «αποχές» και 14 «όχι».

Στην απόφαση «κλήθηκε επείγουσα, μόνιμη και συνεχής ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και ζητήθηκε η παύση των εχθροπραξιών».

Η απόφαση ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της ανθρωπιστικής πρόσβασης και της μεταφοράς υλικού στη Γάζα και υπογράμμισε τη σημασία της παροχής αδιάλειπτης πρόσβασης στους οργανισμούς του ΟΗΕ και στους εταίρους τους.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που ονομάζεται «Πλημμύρα Άκσα».

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη.

Αναφέρθηκε ότι 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 310 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα αυξήθηκε σε 7 χιλιάδες 326, μεταξύ των οποίων 3 χιλιάδες 38 παιδιά, 1726 γυναίκες και 414 ηλικιωμένοι και 18 χιλιάδες 967 τραυματίστηκαν.

Αναφέρθηκε ότι 110 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.900 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

25 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους σε ζώνες συγκρούσεων, κυρίως λόγω ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 46 μέλη της Χεζμπολάχ, 6 μέλη του Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ, 3 μέλη της Χαμάς και 2 μέλη της Σουνιτικής Ταξιαρχίας Αντίστασης που υποστηρίζεται από τη Χεζμπολάχ. ένας δημοσιογράφος και 4 πολίτες.έχασε τη ζωή του.

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Ισραηλινός πολίτης έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που πραγματοποίησε ο Λίβανος.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *