παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Διαμαρτυρίες για τις έντονες επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τη Βουλή του Μαρόκου

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με ένταση. Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης ότι επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στη Γάζα. Οι έντονες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το Μαροκινό Κοινοβούλιο.

Διαμαρτυρία για την εντατικοποίηση των επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έγινε μπροστά από τη Βουλή του Μαρόκου.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα Ραμπάτ μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Υποστήριξης και Βοήθειας του Μαρόκου και καταδίκασαν τις επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας που συνεχίζονται για περισσότερες από 20 ημέρες.

Οι διαδηλωτές έφεραν την παλαιστινιακή σημαία καθώς και πανό που αντιδρούσαν στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να λάβει επείγοντα μέτρα για να σταματήσει τις επιθέσεις στη Γάζα και επίσης καταδίκασαν τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με αυτές τις επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΩΔΗΣ της ΓΑΖΑΣ

Λόγω των έντονων επιθέσεων του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή διακόπηκαν πλήρως.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αύξησε τις αεροπορικές επιδρομές και θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού έγινε και το νοσοκομείο Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και πολίτες.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που ονομάζεται «Πλημμύρα Άκσα».

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη.

Αναφέρθηκε ότι 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 310 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα αυξήθηκε σε 7 χιλιάδες 326, μεταξύ των οποίων 3 χιλιάδες 38 παιδιά, 1726 γυναίκες και 414 ηλικιωμένοι και 18 χιλιάδες 967 τραυματίστηκαν.

Αναφέρθηκε ότι 110 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.900 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

25 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους σε ζώνες συγκρούσεων, κυρίως λόγω ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 46 μέλη της Χεζμπολάχ, 6 μέλη του Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ, 3 μέλη της Χαμάς και 2 μέλη της Σουνιτικής Ταξιαρχίας Αντίστασης που υποστηρίζεται από τη Χεζμπολάχ. ένας δημοσιογράφος και 4 πολίτες.έχασε τη ζωή του.

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Ισραηλινός πολίτης έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που πραγματοποίησε ο Λίβανος.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *