παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Η Γάζα βρίσκεται υπό έντονο βομβαρδισμό! Ισραήλ: Οι χερσαίες επιχειρήσεις θα επεκταθούν απόψε

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται την 21η ημέρα. Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρθηκε ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις θα επεκταθούν απόψε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ συνεχίζονται βίαιες συγκρούσεις στα βόρεια και ανατολικά της Γάζας, αναφέρθηκε ότι οι Ταξιαρχίες Qassam κατέστρεψαν 6 ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν εν μέρει από ορισμένες περιοχές.

Η Χαμάς απάντησε στους ισχυρισμούς ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε το Νοσοκομείο Σίφα της Χαμάς ως κύρια βάση του. Η Χαμάς αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και κάλεσε για επείγουσα παρέμβαση του ΟΗΕ και των αραβικών και ισλαμικών χωρών.

Μετά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε επέμβαση και κατάπαυση του πυρός, ενώ άλλη δήλωση του ΟΗΕ όρισε τη στόχευση νοσοκομείων ως αντίθετη με το διεθνές δίκαιο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας και θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Daniel Hagari ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αύξησαν τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «πραγματοποίησε επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε υπόγειους στόχους στη Γάζα».

Δηλώνοντας ότι ο στρατός συνέχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις του τις τελευταίες ημέρες, ο Χάγαρη είπε ότι «οι χερσαίες δυνάμεις θα επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους απόψε». είπε.

Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος Χαγκάρι δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στα βόρεια σύνορα βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Η δήλωση Χάγαρη ήρθε ταυτόχρονα με τα έντονα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποίησε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί τις πιο σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Ενώ οι ήχοι των εκρήξεων έφτασαν στην πόλη Σντερότ από την ισραηλινή πλευρά, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι οι επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισραήλ σήμερα το βράδυ είναι οι πιο έντονοι βομβαρδισμοί από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να χτυπά την περιοχή με οβίδες καθώς και αεροπορικές επιδρομές.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Η ΓΑΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετά την έναρξη των έντονων επιθέσεων του ισραηλινού στρατού, ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγεφ, δήλωσε: «Αυξάνουμε την πίεση στη Χαμάς, η Γάζα θα είναι πολύ διαφορετική όταν τελειώσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Από την άλλη πλευρά, ο ισραηλινός στρατός είπε στους διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς Reuters και AFP ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δημοσιογράφων του που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *