παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Κάλεσμα από την Παλαιστίνη στις χώρες του κόσμου! «Αναγκάστε το Ισραήλ σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα»

Στη γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Nabil Abu Rudeyne δήλωσε ότι χαιρετίζουν την «έκκληση για μόνιμη ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» που ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Ο Αμπού Ρουντέιν είπε: «Το γεγονός ότι 120 χώρες ενέκριναν το σχέδιο ψηφίσματος δείχνει ότι ο κόσμος είναι ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, την απέλαση του παλαιστινιακού λαού και μια νέα Νάκμπα (Μεγάλη Καταστροφή). αυτός είπε.

Ο Abu Rudeyne σημείωσε ότι οι περισσότερες χώρες υποστηρίζουν τη θέση της παλαιστινιακής διοίκησης για «τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και εγκαθίδρυση μόνιμης ειρήνης μέσω της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Στην ανακοίνωσή του, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε «τις χώρες του κόσμου να τηρήσουν την απόφαση που ελήφθη στον ΟΗΕ και να αναγκάσουν το Ισραήλ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του βάσει του διεθνούς δικαίου και να τερματίσει τις επιθέσεις και τις σφαγές του».

Στη δήλωση, ζητήθηκε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να επιβληθούν κυρώσεις για να θεωρηθεί υπεύθυνο το Ισραήλ εάν δεν συμμορφωθεί με την απόφαση.

Το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από την Ιορδανία και το οποίο συμπαρουσιάστηκε από σχεδόν 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, ψηφίστηκε χθες στην Ειδική Έκτακτη Παλαιστίνη σύνοδο της 193μελούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η απόφαση έγινε δεκτή με 120 ψήφους έναντι 45 «αποχές» και 14 «όχι».

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *