παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Κρίσιμη πρόβλεψη από τις ΗΠΑ: Μειωμένη πρόβλεψη χρέους στα 776 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε τις προβλέψεις δανεισμού του για τις περιόδους Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2023 και Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024. Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι αναμένεται δανεισμός 776 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο.

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι το ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος Δεκεμβρίου εκτιμάται σε 750 δισ. δολάρια και ότι η πρόβλεψη δανεισμού είναι 76 δισ. δολάρια χαμηλότερη από την πρόβλεψη που είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δανειστεί 816 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024 και το ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να είναι 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δανείστηκε 1 τρισεκατομμύριο 10 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και μοιράστηκε ότι το ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος του εν λόγω τριμήνου ήταν 657 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην πρόβλεψη που μοιράστηκε τον Ιούλιο, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών αναμενόταν να δανειστεί 1 τρισεκατομμύριο 7 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο και ότι το ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμενόταν να είναι 650 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε πάνω από τις προσδοκίες με 4,9% το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε προκαταρκτικά στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχα, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,9% ετησίως το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η ταχύτερη ανάπτυξη από το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Η οικονομία των ΗΠΑ, η οποία αναπτύχθηκε πάνω από τις προσδοκίες, εκτιμήθηκε ότι θα αναπτυχθεί κατά 4,3% την εν λόγω περίοδο.

Η οικονομία της χώρας παρουσίασε επιδόσεις ανάπτυξης 2,1 το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του έτους οφείλεται στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, των επενδύσεων σε ιδιωτικά αποθέματα, των εξαγωγών, των δαπανών της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των σταθερών επενδύσεων σε κατοικίες.

Την ίδια περίοδο αυξήθηκαν και οι εισαγωγές, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 2,9%. Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 2,5% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις δαπάνες τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2,4% την ίδια περίοδο. Οι προσδοκίες της αγοράς ήταν ότι ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης θα αυξανόταν κατά 2,5 τοις εκατό σε αυτήν την περίοδο.

Ο δείκτης τιμών των βασικών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 3,7% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *