παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Μεγάλη καταστροφή από το Καζακστάν: Πολλοί νεκροί

Αυξάνεται ο απολογισμός από την έκρηξη αερίου μεθανίου που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στο ανθρακωρυχείο της μεταλλουργικής εταιρείας «ArcelorMittal Temirtau» στην περιοχή Καραγκάντα ​​του Καζακστάν.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων του Καζακστάν αναφέρεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αυξήθηκε σε 28. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες για τον εντοπισμό 18 ανθρακωρύχων συνεχίζονται.

Η 29η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΗΡΥΘΗΚΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΝΗΜΟ

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kasım Cömert Tokayev πήγε στην περιοχή Karaganda και συναντήθηκε με τις οικογένειες και τους συγγενείς των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα στο ορυχείο. Στην ομιλία του εδώ, ο Τοκάγιεφ δήλωσε ότι θα δοθεί όλη η απαραίτητη υποστήριξη στις οικογένειες των νεκρών και τραυματιών εργαζομένων και ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την εν λόγω εταιρεία. Ανακοινώνοντας ότι κήρυξε την 29η Οκτωβρίου εθνικό πένθος λόγω της έκρηξης στο ορυχείο, ο Τοκάγιεφ είπε: «Θα λάβουμε προφυλάξεις. Έδωσα εντολή να διακόψω την επενδυτική συνεργασία με την εταιρεία ArcelorMittal Temirtau. Αυτή η εταιρεία ήταν η χειρότερη εταιρεία στην ιστορία μας για συνεργασία με την κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Karaganda Vadim Basin εργάστηκε στο παρελθόν στην ArcelorMittal. Του δίνω εντολή να αναλάβει και να διαχειριστεί αυτήν την επιχείρηση. «Η σημερινή διοίκηση της εταιρείας δεν μπορεί να πετύχει», είπε.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Από την άλλη, στην πρώτη δήλωση που έγινε το πρωί, ανακοινώθηκε ότι διασώθηκαν 205 από τα 252 άτομα που βρίσκονταν στο ορυχείο, βρέθηκαν τα πτώματα 16 ανθρακωρύχων και οι έρευνες για τον εντοπισμό 31 ανθρακωρύχων συνεχίζονται. Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να τερματίσει την επενδυτική συνεργασία με την εταιρεία «ArcelorMittal Temirtau». Το πρωθυπουργό του Καζακστάν ανέφερε ότι επετεύχθη προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Καζακστάν και των μετόχων της εταιρείας για τη μεταφορά της επιχείρησης στο κράτος του Καζακστάν.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Φωτιά ξέσπασε στο ανθρακωρυχείο «Kazahstanskaya» στην περιοχή Καραγκάντα ​​του Καζακστάν τον περασμένο Αύγουστο. Από την πυρκαγιά 2 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και 13 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ενώ στο σημείο του ατυχήματος πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις κατάσβεσης με 46 προσωπικό και 12 εξοπλισμό, στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν 12 σωστικά τμήματα.

Από την άλλη, ξεκίνησε έρευνα για τη φωτιά που ξέσπασε στο ανθρακωρυχείο «Kazahstanskaya».

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev έδωσε εντολή στην κυβέρνηση και στον κυβερνήτη της περιοχής Karaganda να διερευνήσουν διεξοδικά τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στα θύματα.

Πηγή: UAV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *