παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη μέρα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,20 τοις εκατό στις 4.166,82 μονάδες και ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,16 τοις εκατό στις 12.789,48 μονάδες.

Θετική τάση παρατηρήθηκε στα χρηματιστήρια την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας, όταν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της.

Ενώ οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη βρίσκονται στο επίκεντρο των αγορών μετά από μια σειρά μακροοικονομικών δεδομένων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες στις ΗΠΑ, είναι βέβαιο ότι η τράπεζα θα διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο πολιτικής αυτή την εβδομάδα, με βάση την τιμολόγηση στις χρηματαγορές.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι στοιχεία σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής θα αναζητηθούν στο κείμενο της απόφασης και στις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Αναλυτές επεσήμαναν ότι θα ακολουθηθούν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για την αγορά εργασίας, ιδιαίτερα η έκθεση απασχόλησης και σημείωσαν ότι τα στοιχεία αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στην τιμολόγηση στις αγορές.

Από την άλλη, καθώς η σεζόν του ισολογισμού συνεχίζεται στις ΗΠΑ, οι αναλυτές δήλωσαν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών όπως η Apple, η Pfizer, η Starbucks, η Qualcomm και η Eli Lilly που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να αυξήσουν τη μεταβλητότητα των μετοχών και του κλάδου.

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς που ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα, τα έσοδα της McDonald’s, ενός από τους κολοσσούς του fast-food, αυξήθηκαν κατά 14% το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω των αυξήσεων των τιμών. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *