παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Ο Έλον Μασκ ανοίγει το Starlink για να βοηθήσει οργανισμούς στη Γάζα για σύνδεση στο Διαδίκτυο

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία δορυφορικών διαδικτυακών συστημάτων Starlink που ανήκει θα παρέχει υπηρεσίες σύνδεσης σε γνωστούς διεθνείς οργανισμούς βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Αφού το Ισραήλ διέκοψε εντελώς τις υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, εκατοντάδες χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ζήτησαν να τεθεί σε λειτουργία το δορυφορικό σύστημα Starlink για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Cindy McCain, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης “Χρειαζόμαστε επειγόντως βιώσιμη πρόσβαση και λειτουργίες για τους πελάτες μας. Κάθε λεπτό μετράει”. Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εκφράσεις:

ΣΦΑΓΕ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Λόγω των έντονων επιθέσεων του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή διακόπηκαν πλήρως.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αύξησε τις αεροπορικές επιδρομές και θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού έγινε και το νοσοκομείο Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και πολίτες.

Το ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΕΣ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που ονομάζεται «Πλημμύρα Άκσα».

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη.

Αναφέρθηκε ότι 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 310 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα αυξήθηκε σε 7 χιλιάδες 703, μεταξύ των οποίων 3 χιλιάδες 195 παιδιά και 1863 γυναίκες και 19 χιλιάδες 743 τραυματίστηκαν.

Αναφέρθηκε ότι 111 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.900 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

25 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους σε ζώνες συγκρούσεων, κυρίως λόγω ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 46 μέλη της Χεζμπολάχ, 6 μέλη του Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ, 3 μέλη της Χαμάς και 2 μέλη της Σουνιτικής Ταξιαρχίας Αντίστασης που υποστηρίζεται από τη Χεζμπολάχ. ένας δημοσιογράφος και 4 πολίτες.έχασε τη ζωή του.

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Ισραηλινός πολίτης έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που πραγματοποίησε ο Λίβανος.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *