παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Ο Νετανιάχου απέρριψε την κατάπαυση του πυρός: «Τώρα είναι η ώρα για πόλεμο»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός από διάφορες χώρες στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, είπε: «Το Ισραήλ θα συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο ανεξάρτητα από το πλευρό ποιανού βρίσκεται».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Νετανιάχου μίλησε για τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του.

Υποστηρίζοντας ότι η διακοπή των επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα “σημαίνει παράδοση στη Χαμάς και την τρομοκρατία”, ο Νετανιάχου είπε, “Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ θα συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο μέχρι να κερδίσει, ανεξάρτητα από το πλευρό του οποίου βρίσκεται”. αυτός είπε.

Κάνοντας θρησκευτικές αναφορές στην ομιλία του, ο Νετανιάχου είπε: “Η Βίβλος λέει: “Υπάρχει καιρός για πόλεμο. Υπάρχει επίσης καιρός για ειρήνη”. Τώρα είναι ώρα για πόλεμο». αυτός είπε.

Ερωτηθείς εάν θα παραιτηθεί ενόψει της μείωσης της υποστήριξης του ισραηλινού λαού προς αυτόν, ο Νετανιάχου είπε: “Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παραιτηθεί η Χαμάς, θα τη στείλουμε στον κάδο των αχρήστων της ισραηλινής ιστορίας. Αυτή είναι η κοινή ιδέα όλη η χώρα. Ως χώρα, υποστηρίζουμε τον ισραηλινό στρατό, τους στρατιώτες και τις υπηρεσίες πληροφοριών». αυτός είπε.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι χερσαίες επιθέσεις «δημιουργούν μια πιθανότητα» για την απελευθέρωση των Ισραηλινών αιχμαλώτων στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας και είπε ότι εργάζονται για να φέρουν τους αιχμαλώτους πίσω στα σπίτια τους.

Θεωρώντας τη Χαμάς υπεύθυνη για τη «δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων στη Γάζα» στις επιθέσεις του Ισραήλ, ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι η Χαμάς δεν επέτρεψε στους αμάχους να πάνε στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, την οποία το Ισραήλ κήρυξε ως «ασφαλή ζώνη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΗΕ: 63 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Έχει αναφερθεί ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου έχει αυξηθεί σε 63.

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό X της UNRWA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δόθηκαν πληροφορίες για τους υπαλλήλους της που σκοτώθηκαν στη Γάζα, η οποία δέχεται έντονες ισραηλινές επιθέσεις.

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τη μεγάλη θλίψη για τους 63 εργάτες της UNRWA που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η δήλωση συμπεριλήφθηκε.

Η δήλωση ανέφερε ότι η κατάσταση που προκαλεί σοβαρά δεινά στη Γάζα πρέπει να σταματήσει και πρόσθεσε: «Η ομάδα μας συνεχίζει να εξυπηρετεί όσους έχουν ανάγκη, εν μέσω αφάνταστου πόνου, παρόλο που η ζωή τους βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο». ειπώθηκε.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *