παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Παλαιστίνιος πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Zomlot: Το Ισραήλ καταστρέφει τη Γάζα

Ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, συνεχίστηκαν την 22η ημέρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό από την πρώτη ημέρα της σύγκρουσης κατά της Λωρίδας της Γάζας και ότι θα επεκτείνει τη γη του επιχειρήσεις. Αφού το Ισραήλ διέκοψε τελείως όλους τους πόρους επικοινωνίας στη Γάζα, οι δηλώσεις διεθνών οργανισμών ήρθαν η μία μετά την άλλη. Ενώ η Γάζα βομβαρδίζεται συνεχώς, συνεχίζονται έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού. Κάνοντας μια δήλωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δηλώνοντας ότι η επικοινωνία στη Γάζα διακόπηκε εντελώς, ο Αρχηγός της Παλαιστινιακής Αποστολής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Πρέσβης Husam Zomlot, είπε: «Οι ισραηλινές επιθέσεις καταστρέφουν εντελώς τη Γάζα».

Στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του X, ο Zomlot δήλωσε ότι προσπαθούσε να φτάσει στην οικογένειά του στη Γάζα για ώρες, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο πρεσβευτής Zomlot είπε: “Ενώ οι ισραηλινές επιθέσεις κατέστρεψαν ολοσχερώς τη Γάζα από αέρα, ξηρά και θάλασσα, όλες οι τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο κόπηκαν. Πόσοι ακόμη αθώοι άνθρωποι, παιδιά, μητέρες και πατέρες, γιαγιάδες και παππούδες θα σκοτωθούν…”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Λωρίδα της ΓΑΖΑΣ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Λόγω των έντονων επιθέσεων του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή διακόπηκαν πλήρως.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αύξησε τις αεροπορικές επιδρομές και θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού έγινε και το νοσοκομείο Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΩΔΗΣ της ΓΑΖΑΣ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που ονομάζεται «Πλημμύρα Άκσα».

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε επίσης να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη.

Αναφέρθηκε ότι 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 310 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα αυξήθηκε σε 7 χιλιάδες 326, μεταξύ των οποίων 3 χιλιάδες 38 παιδιά, 1726 γυναίκες και 414 ηλικιωμένοι και 18 χιλιάδες 967 τραυματίστηκαν.

Αναφέρθηκε ότι 110 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.900 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

25 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους σε ζώνες συγκρούσεων, κυρίως λόγω ισραηλινών βομβαρδισμών.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 46 μέλη της Χεζμπολάχ, 6 μέλη του Ισλαμικού Κινήματος Τζιχάντ, 3 μέλη της Χαμάς και 2 μέλη της Σουνιτικής Ταξιαρχίας Αντίστασης που υποστηρίζεται από τη Χεζμπολάχ. ένας δημοσιογράφος και 4 πολίτες.έχασε τη ζωή του.

Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας Ισραηλινός πολίτης έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που πραγματοποίησε ο Λίβανος.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *