παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Σοκ στην Ουκρανία: Αύξηση έδωσε η Γερμανία!

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, «μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν πόσο ακριβά η Rheinmetall πούλησε βλήματα πυροβολικού για την Ουκρανία, το κόστος των οποίων καλύφθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Έγγραφα δείχνουν ότι υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ μιας οργάνωσης που συνδέεται με το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας και της εταιρείας Rheinmetall στις 10 Ιουλίου, η οποία ορίζει ότι η εταιρεία θα παρέχει πυρομαχικά αξίας 1 δισ. 200 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2029.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, γίνεται αντιληπτό ότι η Rheinmetall θα παραδώσει 333 χιλιάδες 333 σφαίρες στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, άρα η τιμή ανά μονάδα είναι 3 χιλιάδες 600 ευρώ.

Υπενθυμίστηκε ότι πριν ξεκινήσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, η τιμή μιας τέτοιας σφαίρας ήταν δύο χιλιάδες ευρώ.

Ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φοβάται ότι η τιμή μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, αναφέρεται ότι οι τιμές των πυρομαχικών έχουν αυξηθεί σημαντικά και ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω σύντομα.

ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΡΑΥΓΩΜΕΝΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην Ουκρανία απομακρύνονται από την πρώτη γραμμή κάτω από δύσκολες συνθήκες και μεταφέρονται σε νοσοκομεία από ιατρικές ομάδες.

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις έντονες επιθέσεις του κατά των ρωσικών δυνάμεων που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Avdiyivka στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Ουκρανοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στην Avdiyivka απομακρύνονται από την πρώτη γραμμή για θεραπεία και παραδίδονται σε ιατρικές ομάδες του στρατού.

Οι στρατιώτες που λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες μεταφέρονται στο κέντρο υγείας κοντά στο μέτωπο και μεταφέρονται σε νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων της χώρας ανάλογα με την κατάσταση των τραυμάτων τους.

Η ομάδα ΑΑ στην περιοχή έλαβε πληροφορίες για τη διαδικασία εκκένωσης από ειδικούς υγείας που παρακολούθησαν την κατάσταση των τραυματιών στρατιωτών.

Ο στρατιωτικός ειδικός υγείας Ιγκόρ, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του, είπε στον ανταποκριτή του ΑΑ ότι βρίσκονταν σε συνεχή επιτήρηση κοντά στην πρώτη γραμμή και ήταν έτοιμοι για τη διαδικασία εκκένωσης.

Εξηγώντας ότι η ανάσυρση τραυματισμένων στρατιωτών από την πρώτη γραμμή είναι μια σοβαρή διαδικασία και αποτελείται από πολλά στάδια, ο Ιγκόρ δήλωσε ότι ενεργούν ανάλογα με την κατάσταση των τραυματιών.

Ο Ιγκόρ είπε, “Οι ομάδες μας συμμετέχουν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας εκκένωσης. Οι τραυματίες στρατιώτες απομακρύνονται από το μέτωπο και μας παραδίδονται και παραδίδουμε τους τραυματίες στο κέντρο σταθεροποίησης. Καθήκον μας είναι να παρέχουμε πρώτες βοήθειες στους τραυματίες στρατιώτες και τους μεταφέρουν στον απαραίτητο χώρο».

Δηλώνοντας ότι έδωσαν τις πρώτες βοήθειες ενώ το όχημα κινούνταν, ο Ιγκόρ είπε: “Δένουμε το τραύμα του στρατιώτη και φροντίζουμε να σταματήσει το αίμα. Μετά τη μεταφορά του στρατιώτη στο κέντρο σταθεροποίησης, οι επαγγελματίες υγείας εκεί εκτελούν τα καθήκοντά τους. Αφαιρούν το μανδύα , καθαρίστε την πληγή και δώστε αίμα στον τραυματία. Έτσι, φροντίζεται η πληγή του στρατιώτη και διασφαλίζεται η επιβίωσή του.” αυτός είπε.

Επισημαίνοντας ότι βρίσκονται σε μέρη κοντά στην πρώτη γραμμή, ο Ιγκόρ δήλωσε ότι οι ιατρικές ομάδες κάνουν τα καθήκοντά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες και είπε, “Το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε μπορεί να βομβαρδιστεί και να εκτεθούμε σε επιθέσεις κατά την εκκένωση. Πρόσφατα, μια βόμβα διασποράς εξερράγη δεκάδες μέτρα μακριά κατά τη διάρκεια της εκκένωσης. Για το λόγο αυτό, οι ζωές μας είναι πάντα σε κίνδυνο. Αυτός είναι πόλεμος τελικά.” “Όλοι όσοι εμπλέκονται στις φάσεις εκκένωσης κάνουν ό,τι μπορούν.” αυτός είπε.

Δηλώνοντας ότι ήταν γιατρός πριν από τον πόλεμο και στη συνέχεια συνέχισε να εργάζεται σε μια φαρμακευτική εταιρεία, ο Ιγκόρ τόνισε ότι οι επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν στη διαδικασία εκκένωσης θα πρέπει να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Ιγκόρ είπε, “Ως Ουκρανός, νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται να είναι εθνικιστές. Γιατί αυτή είναι η δύναμή μας. Πρέπει να κρατήσουμε την Ουκρανία στις καρδιές μας, να παλέψουμε για τη νίκη και να πιστέψουμε ότι θα τα ξεπεράσουμε όλα. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι για τη νίκη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη». είπε.

Πηγή: Πρακτορείο Bizim

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *