παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Τελευταία προειδοποίηση από το Ιράν στο Ισραήλ: Τα δάχτυλά τους είναι στη σκανδάλη

Σχετικά με τις επιθέσεις των ενόπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν στην περιοχή σε ορισμένους στόχους που ανήκουν στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ο Ιρανός υπουργός είπε: «Από όσο καταλαβαίνω από τα σχέδια, τα χέρια τους είναι στη σκανδάλη. Είναι πολύ ισχυρότερο και βαθύτερο. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα εξακολουθούν να υπάρχουν γυναίκες, παιδιά και γυναίκες στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.” “Πιστεύω ότι εάν σκοτωθούν άμαχοι, κάθε πιθανότητα θα είναι δυνατή στην περιοχή.” αυτός είπε.

Μιλώντας στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή, ο Αμπντουλαγιάν είπε ότι οι ενέργειες θα είναι «πολύ ισχυρότερες και βαθύτερες από ό,τι έχετε δει».

«Ως εκ τούτου, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και συνεχίσουν να σκοτώνονται γυναίκες, παιδιά και άμαχοι στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, νομίζω ότι όλα είναι πιθανά», είπε ο Αμπντουλαγιάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα του «πραγματικά δεν θέλει να επεκταθεί αυτή η σύγκρουση».

Ο Αμπντουλαγιάν είπε, “Δεν θέλουμε πραγματικά να εξαπλωθεί αυτή η σύγκρουση. Στην πραγματικότητα, συμβουλεύουμε όλους να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραήλ το συντομότερο δυνατό.” είπε.

Επισημαίνοντας ότι 7 χιλιάδες άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι και οι μισοί ήταν παιδιά, σκοτώθηκαν στις αδιάκριτες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Αμπντουλαγιάν δήλωσε ότι «η περιοχή έχει γίνει πυριτιδαποθήκη και αυτή η κατάσταση είναι δύσκολο να ανεχθεί».

Όταν ρωτήθηκε εάν το Ιράν συνιστά μετριοπάθεια στους συμμάχους του στην περιοχή, ο Abdullahiyan συνέχισε ως εξής:

“Οι αντιστασιακές ομάδες στην περιοχή λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Καλούμε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την ανοιχτή υποστήριξή τους στο ισραηλινό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από την περιοχή, τόσο το σύστημα ασφαλείας όσο και το πολιτικό σύστημα του Ισραήλ έχουν καταρρεύσει πλήρως. «Το μόνο πράγμα που λειτουργεί στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή είναι η πολεμική μηχανή των ΗΠΑ».

Δηλώνοντας ότι η Χαμάς είναι ένα απελευθερωτικό κίνημα στην Παλαιστίνη και ότι ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο Αμπντουλαγιάν είπε: «Παρέχουμε πολιτική υποστήριξη σε αυτό το απελευθερωτικό κίνημα μέχρι να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη». αυτός είπε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλαγιάν πρόσθεσε επίσης ότι η Χαμάς τους μετέφερε ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει Ισραηλινούς αιχμαλώτους αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: Πρακτορείο Bizim

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *