παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

Το Ισραήλ χτύπησε το Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας στη Γάζα: Το μόνο ίδρυμα για τη θεραπεία του καρκίνου

Το Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, στο πλαίσιο της υγειονομικής διοίκησης στη Γάζα, υποβλήθηκε σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη που βομβάρδισαν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του. Αναφέρθηκε ότι υπήρξαν σοβαρές ζημιές στο νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στο Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, το μοναδικό νοσοκομείο για καρκινοπαθείς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο διευθυντής του Τουρκοπαλαιστινιακού Νοσοκομείου Φιλίας Σουμπχί Σουκέικ είπε στον ανταποκριτή του ΑΑ ότι σημειώθηκε ζημιά στο νοσοκομείο που ανήκει στην υγειονομική διοίκηση στη Γάζα, το οποίο είχε στόχο το Ισραήλ.

Ο Σουκέικ είπε ότι «ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του Νοσοκομείου Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, του μοναδικού νοσοκομείου για καρκινοπαθείς στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές». είπε.

Δηλώνοντας ότι η φωτιά που ξέσπασε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου τέθηκε υπό έλεγχο, ο Σουκέικ είπε: «Ο βομβαρδισμός προκάλεσε βλάβη σε ορισμένα ηλεκτρομηχανικά συστήματα και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας». αυτός είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε πολλές φορές το περιβάλλον του νοσοκομείου, ο Σουκέικ είπε: «Οι δυνάμεις κατοχής όχι μόνο αύξησαν τον πόνο των καρκινοπαθών και τους στέρησαν από φάρμακα και να βγουν για θεραπεία, αλλά έθεσαν επίσης σε κίνδυνο τη ζωή τους στοχεύοντας το περιβάλλον του νοσοκομείου .” αυτός είπε.

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΘΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Το Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας βρίσκεται στα ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στην περιοχή όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε από ξηρά και υποχώρησε το πρωί.

Το Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας, το οποίο είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας όπου νοσηλεύονται καρκινοπαθείς, ξεχωρίζει ως ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Παλαιστίνης.

Το 2017 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νοσοκομείου που κατασκεύασε η Τουρκία, χτισμένο σε έκταση περίπου 34 χιλιάδων 800 τετραγωνικών μέτρων, με 3 ορόφους και δυναμικότητα 180 κλινών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση στο νοσοκομείο. Στη δημοσιευμένη δήλωση, σημειώθηκε ότι όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των συντεταγμένων του ιδρύματος, κοινοποιήθηκαν εκ των προτέρων.

Η δήλωση περιελάμβανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σχετικά με την επίθεση του Ισραήλ στο Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας της Γάζας.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την ισραηλινή επίθεση στο Νοσοκομείο Τουρκοπαλαιστινιακής Φιλίας της Γάζας σήμερα (30 Οκτωβρίου).

Αν και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των συντεταγμένων του εν λόγω ιδρύματος, που είναι το μοναδικό νοσοκομείο καρκίνου στη Γάζα, κοινοποιήθηκαν εκ των προτέρων με τις ισραηλινές αρχές, δεν υπάρχει εξήγηση για την εκτέλεση μιας τέτοιας επίθεσης.

Η πολιορκία και αυτές οι απάνθρωπες επιθέσεις, που στόχο έχουν να στερήσουν τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα από τα πιο βασικά δικαιώματά του, παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να στοχοποιεί τους κατοίκους της Γάζας μαζικά, αδιακρίτως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επίσης έντονες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 312 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι 8.306 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.457 παιδιά και 2.136 γυναίκες, σκοτώθηκαν και 21.048 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

Στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκαν 122 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου 2 χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, 35 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και 1 δημοσιογράφος στον Λίβανο.

Λόγω των έντονων επιθέσεων του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, οι υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή έχουν σταματήσει.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να επεκτείνει περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στις 26 Οκτωβρίου και αύξησε περαιτέρω τη δόση των αεροπορικών επιθέσεων.

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού έγινε και το νοσοκομείο Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και πολίτες.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 48 μέλη της Χεζμπολάχ και 4 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Πηγή: Α.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *