παγκόσμια νέαΠολιτικά ΝέαΤελευταία νέαΤρέχουσες Ειδήσεις

26 ακόμη φορτηγά βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

Ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, η βοήθεια συνεχίζει να διέρχεται από τη Συνοριακή Πύλη της Ράφα με περιορισμένο τρόπο. Στην ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου αναφέρεται ότι νηοπομπή 26 φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις 7 Οκτωβρίου, 144 φορτηγά, που μεταφέρουν κυρίως τρόφιμα, νερό και ιατρικές προμήθειες, έχουν επιτραπεί να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ δεν επιτρέπει την είσοδο σε φορτηγά βοήθειας που μεταφέρουν καύσιμα.

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 100 φορτηγά βοήθειας την ημέρα θα πρέπει να εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι και όπου τα αποθέματα τροφίμων, νερού και καυσίμων εξαντλούνται, για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε επίσης έντονες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 1.400 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων 312 στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 5.132 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι 8.306 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.457 παιδιά και 2.136 γυναίκες, σκοτώθηκαν και 21.048 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

Στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκαν 122 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου 2 χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, 35 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και 1 δημοσιογράφος στον Λίβανο.

Λόγω των έντονων επιθέσεων του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, οι υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή έχουν σταματήσει.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να επεκτείνει περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στις 26 Οκτωβρίου και αύξησε περαιτέρω τη δόση των αεροπορικών επιθέσεων.

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού έγινε και το νοσοκομείο Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και πολίτες.

Μέχρι στιγμής, 48 μέλη της Χεζμπολάχ και 4 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ από τις 8 Οκτωβρίου.

Πηγή: UAV

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *